Biranda - Kim Wassen

Biranda heb ik als 3 jarige naar Stal Vegter verhuist om haar zadelmak te laten maken. Ze heeft eerst een halfjaar in de kudde gelopen wegens gebrek aan socialisatie in haar verleden.

Hierna is ze langzamerhand opgepakt in het grondwerk en aan de lange lijnen. Daarna is het zadel erop gekomen en al gauw waren de eerste stappen onder de man gezet. Door de goede voorbereiding van Alie Vegter heeft ze geen misstap gezet en na een paar weken zat de eerste buitenrit er ook al op.

Nadat ze mee naar huis is gegaan hebben we goede begeleiding gehad, ook al had ik geen bak Alie’s oplossing om met haar op ‘buitenrit’  te trainen is een goede leerschool geweest sinds (toen 4) heb ik vele trainingen buiten gemaakt en heb ik er een braaf en veelzijdig paard aan overgehouden. En wanneer ik een vraag had kon ik altijd bellen en was het snel duidelijk/opgelost.

Wanneer ik ooit nog een keer een onbeleerd paard zou kopen zou ik deze zonder twijfel weer naar Stal Vegter brengen om haar hier zadelmak te laten maken. Het is in mijn ogen een fijne manier van zadelmak maken, als eigenaar zijnde krijg je veel informatie en kun je ook zelf met je eigen paard wegrijden zonder poespas of een maar.