Kappoccino - Josien en Nina

Ik heb Kappoccino gekocht in 2014 voor mijn dochter die toen nog 12 moest worden. Ze was er verliefd op. Hij was op de hengstenkeuring geweest goedgekeurd en op dna bleek hij een andere vader te hebben en is toen terug getrokken en geruind. Dit was voor ons de kans om een hele speciale pony te kopen.

Het zadelmak maken ging niet zoals het had gemoeten. Waar we hem heengebracht hadden werd hij met een dik halster aan de muur vastgeknoopt. Toen wij dit zagen hebben we hem hier natuurlijk direct weggehaald. Het opstappen bleef spannend voor hem het liefst vloog hij hard naar voren want alles boven hem vond hij doodeng. In alle rust hebben mijn dochter en ik dit ondanks zijn Spanningdit acht maanden zonder ongelukken vol kunnen houden. Met nadruk op ZONDER ONGELUKKEN!!. Het had zo verschrikkelijk fout kunnen gaan.

Een heldere ingeving en ik heb Alie opgebeld of zij ons alstublieft kon helpen want dat Kappoccino een trauma had was wel heel erg duidelijk. We konden hem naar Alie toebrengen en na twee weken wisten we dat het wel weer goed zou komen alleen een tijdsduur kon Alie niet precies zeggen. Het leren op zijn eigen benen staan en de ruiter niet meer als paniek en angst zien dat was wat hij nodig had en wat hij moest leren. De training ging niet zonder slag of stoot en hij heeft heel veel moeten doorstaan. Elke week contact en het liefst elke week even een bezoekje om  bij hem te kijken hoe hij vorderde in zijn training. Wij moesten leren op een voor ons nieuwe manier om te gaan met Kappoccino.

De begeleiding van Alie hierin die ons precies uitlegde waarvoor we bepaalde dingen wel en andere dingen absoluut niet moeten doen. Wij hebben in deze periode veel geleerd om op een andere manier om te gaan en te kijken naar Kappoccino en ook naar onze andere dieren.  Na zes weken was het zover en mocht mijn dochter er ook weer op. Natuurlijk was dit voor mijn dochter heel erg spannend want zij kende alleen een gespannen pony. Ook zij moest weer de pony leren vertrouwen hier is best nog wel een tijdje overheen gegaan. Maar eigenlijk ging dit vreselijk snel wanneer je bekijkt dat hij acht maanden spanning heeft gehad en na nog geen vier maanden heeft ze weer volledig vertrouwen in de pony en geniet ze met volle teugen.

De begeleiding die je krijgt van Alie nadat je de pony weer thuis hebt is zo fijn. Niet alleen voor Je vertrouwen maar ook voor het stukje leren omgaan met wat er natuurlijk niet binnen een paar keer inzit. Alie staat altijd voor je klaar heb je een probleem wanneer ze niet in de buurt is krijg je zelfs telefonisch aanwijzingen en merk je dat ook dit geweldig helpt.

We zijn nuvier en een halve maand verder gerekend van de dag dat ik hem naar Alie heb gebracht. Nog steeds zie je de pony groeien in zijn gedrag. Hij wordt nog elke dag meer relaxed hij heeft totaal geen spanning meer waardoor hij met minder voer zelfs nog eigenlijk op dit moment een beetje te dik is. In het rijden zie je hem groeien en maken we nog dankbaar gebruik van extra les van Alie. Het leren aanvoelen van de pony plus hoe het hele rijden helemaal in elkaar steekt. Waarom doe je dingen zoals je ze doet. Waarom reageert de pony zoals hij reageert. Komt dit door jou als ruiter En ga zo maar door. Zo zie je dus niet alleen je pony groeien maar ook je dochter. En om dan maar niet te spreken over hoeveel ik zelf heb bijgeleerd.

Een ieder die mij vraagt hoe wij het ervaren hebben bij Stal Vegter die krijgen van mij te horen dat wanneer ik ooit een paard zadelmak laat maken ik hem zeer zeker naar Alie breng en wanneer mensen mij vragen of ik een goede plek weet vertel ik ons succes verhaal en zal ik ze zeer zeker Stal Vegter aanbevelen!!! Alie en Yvette beiden super bedankt voor alle goede zorgen!!!!

Een hele blije moeder van een nog blijere dochter met een vreselijk happy pony!!